Sin Moo Hapkido

Sin Moo Hapkido

Sin Moo Hapkido – ”Higher mind martial art” – är ett koreanskt självförsvarssystem som har sin grund i den japanska kampsporten Aiki-jutsu med kombination av många olika kampsporter som t.ex. Kung Fu, Judo, man hittar också mycket influenser från koreanska sparktekniker i stilen. Hapkido är mångsidigt, man tränar slag, sparkar, ledlås, stryp, urtagning från olika grepp, vapentekniker liksom många andra självförsvarstekniker. Hapkido är först och främst självförsvar, och ett mycket effektivt sådant. Man tävlar i Hapkido, men eftersom många tekniker helt enkelt är olämpliga i tävlingssammanhang så är det svårt att se det som riktig hapkido. I sinmoo Hapkido fokuserar man på total kroppskontroll, kraft är inte avgörande, därför passar hapkido för alla åldrar.
Grundtanken i Hapkido är att självförsvarssituationer inte händer i en inövad form, utan kräver anpassning och snabba reaktioner, och det är så vi tränar. Styrka är inte den dominerande faktorn i SinMoo hapkido, utan alla tekniker utförs i en avslappnat-explosivt sätt. Sinmoo tekniker är avsedda att fungera på gatan i verkliga situationer.
Sinmoo är ett enkelt och okomplicerat men väldigt effektivt självförsvarssystem.

Stilen innehåller:

– Slag och sparkar
– Kast och svep
– Hand och fot lås
– Eskorttekniker
– Förträngningar och Bindningar
– Självförsvar med tryckpunkter
– Andningstekniker, meditation
– Akupunktur och massage på nervbanor
– Orientalisk ”första hjälpen”
– Krosstekniker
– Vapen teknik: lång stav, käpp, kort stav, rep, kniv, svärd, kastkniv, Pistol mm

Hapkido för barn

Våra självförsvarskurser för barn, är väldigt mycket fokuserade på lek men med en grund av respekt, diciplin och allvar. Vi lär inte ut några ’farliga’ tekniker, utan vi går mycket på grunder. Man kan se barnträningen som ett förberedande för vuxengruppen.
Viktigt för oss är att få ert barn att få självförtroende och ett inre lugn.

– Respekt
– Kamratskap
– Självförsvar
– Självförtroende
– Glädje
– Motion
– Inre lugn
– Självkänsla
– Självdisciplin
– Samarbetsförmåga